astea au iesit mai acum cativa ani, frumoase si reusite mi s-au parut si mie, acum urmeaza generatia noua, sunt inca mici si abia i-am stopat sa nu moara, ca incepusera ca anul trecut dupa caldurile alea nemernice, cu diaree si cu deteriorarea starii generale de sanatate. acum sa scap de chestia asta complet si ii vaccinez la sota in ochi, ca nu se mai poate cu vremea asta ciudata, ba prea cald, ba vine ploaie de rupe tot...de fapt si omul se simte rau cand bea apa mai multa in perioadele prea toride...iar ei sunt inca niste puisori.
carnea cruda le stimuleaza sistemul imunitar...sau cel putin asa imi inchipui...in orice caz, ii "otravesc" continuu cu cate putina rostopasca, usturoi, ceapa, urzici, piper tocmai pentru a-si dezvolta sistemul imunitar mai bine. Daca nu merge si e gresita tactica mea, te anunt ca sa nu patesti ca mine
lol, vezi sa nu dai de vreo leucoza c-ai 'pus-o' pentru multi ani!!
interesanta faza cu dimensiunile! de asta sunt si eu foarte PASIONAT. daca tu ai sau stii pe cineva care are pasari brahma URIASE, te rog sa ma anunti!!! FOARTE MULTUMESC!! ;-)
ai un album ceva unde pot sa vad pasarile tale? raspunde-mi te rog pe pagina mea.
le administrezi carne la pasari? sub ce forma? fiarta? asta cu dimensiunile pasarilor e tot o selectie, si din ce am observat, daca urmaresti anumite caractere precum culoare si forma, incaltatura si creasta, nu-ti va iesi calculul pentru tot ce doresti, precum dimensiunea sau rata de ecloziune. iar cei mici de care spui ca merg bine, cresc astfel fiindca asa este linia, asa vau genetic, o dezvoltare buna deoarece a fopst selectionat acest amanunt. exista principii de selectie dupa formule ce implica calcule genetice, insa fiecare pasare este din alta linie si trebuie interpretatat de la subiect la subiect, asa cred. acum depinde ce vrei, si ce iese, ramane de vazut ce va fi, tine-ma si pe mine la curent cu rezultatele tale, ma intereseaza.
ca si dippold, voi incerca o selectie naturala functie de marimea pasarilor...imi doresc pasari cat mai mari, impozante si nu ma las deloc influentat de standardele actuale de culoare si marime pentru ca nu ma intereseaza deloc participarea la concursuri sau puritatea sangelui; de pe net am si luat notite de genetica si sper ca in cativa ani sa am pasari sanatoase si mari. Am inceput cu potarnichiu auriu pe negru si columbia galben pe negru...imi mai trebuie sange de columbia alb pe negru (pe care il procur in cateva saptamani - deja am si ochit musteriul) adica, impropriu, "herminat deschis", si, pentru o frumoasa diversitate de culoare, mai cautam si albastru sau potarnichiu pe albastru. oricum, abia peste cativa ani pot sa-mi vad visul implinit. cert e ca pustanii actuali au avut o dezvoltare fantastica numai din hrana naturala (lucerna cu amestec de cereale) in care le-am pus si cochilii de scoici macinate pentru un surplus de calciu...plus ca o data la 2-3 saptamani servesc si carnita cruda din alte pasari. Trebuie sa le fac un vaccin acum si gata: vor fi pregatiti sa devina parinti puternici la anu'
acum cand m-am uitat pe pozele lui dippold, imi dau seama cat de mult seamana unii cocosi care i-am avut, cu ce prezinta el in poze. o sa iti trimit foto sa vezi la ce ma refer, mi-a placut si mie ce are el acolo, multi incearca purificarea rasei, el creste pasari fericite si mai aparte, nu pe directia puritatii, ci pe cea a frumosului, si cum ai zis si tu, variantele din albastru, o culoare total nespecifica pasarilor de curte, da combinatii foarte placute ca si paleta coloristica.
ale mele provin din ceva mai vechi, de la zoe cornel, nu din linia care o are acum. e poveste veche, am primit niste oua cadou si a iesit o gaina albastra, apoi am tinut de linia asta si am tot facut selectie. nu am nici eu decat de 4-5 ani. acum am cocos de la leo, intr-adevar; sa vedem ce-o sa iasa in viitor. deci sezonul ce vine putem colabora.
din jud. olt. dar lucrez in bucuresti si, deci, stau in bucuresti. Am descoperit aceste pasari anul asta uitandu-ma din intamplare pe o pagina web. am ajuns sa fiu pasionat in cateva luni (dinainte aveam fondul asta pe care se dezvolta bine microbul, de cand eram mic imi placeau pasarile) si am ajuns sa gasesc un site mijto a lui joachim dippold (crescator austriac) care m-a inspirat sa incerc ce-a facut el (chiar daca sunt departe de pasarile mele de la parinti); asa am ajuns sa caut brahma albastru (de la albastru ies o gramada de varietati de culoare nemaipomenite) sa cumpar de la crescatori din tara. Am mai vazut la cineva in deva albastre frumoase, dar e prea departe de mine; prietenul tau leo are, de asemenea, albastre frumoase si de la el cred ca ti-ai dezvoltat linia asta care mi-a placut foarte mult. De-aia te-am abordat si sper ca daca nu anul asta, la anu' macar sa putem colabora. salutare
multumesc, nu-i mai am, i-am dat pe toti, si mie mi-au placut, a fost o serie cu o diversitate interesanta, asa ca astept pe cei mici sa creasca sa vad cum se prezinta selectia.
am 1 pereche de araucana pitic culoare salbatica.gaina e in al 3-lea an si cocosul in al 2-lea.sunt aduse din germania.poze gasesti la adresa AVIROM TARA BARSEI BRASOV.....e un site al asociatiei din brasov,iar acolo dai clic pe numele ciurea marius.te salut si bafta
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.